Zoek

Afstudeeropdracht interne communicatie

Stroomopwaarts is er voor de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam op hun weg naar werk. Dit doen wij in opdracht van deze drie gemeenten. Lukt het vinden van werk niet snel genoeg, dan krijgen inwoners (tijdelijk) een bijstandsuitkering. Het vinden van betaald werk blijft het belangrijkste doel. Daarnaast helpen we inwoners met schulden en verstrekken we verschillende financiële extra’s voor inwoners met een laag inkomen.

Wij werken vanuit  7 werklocaties, waarvan 3 kantoren en 4 Werkleerbedrijven. Verschillende locaties, verschillende functies binnen en buiten het kantoor en flexwerken maken het belangrijk om elkaar goed op de hoogte te houden. Wie doet dat? Wat vertel je? Waar vertel je dat? Dat ga jij onderzoeken tijdens jouw afstudeeropdracht Interne Communicatie.

 

Bij Stroomopwaarts bundelen de afdelingen Werk en Inkomen van de drie gemeenten en het Werkleerbedrijf hun krachten. Organisatorisch bestaat Stroomopwaarts uit een directie, de unit Instroom, de unit Werkleerbedrijf, de unit Ontwikkeling en Uitstroom en de unit Bedrijfsvoering. Jij valt tijdens jouw afstuderen onder de unit Bedrijfsvoering, team Communicatie. Het communicatieteam bestaat uit drie ervaren communicatieadviseurs.

Over de afstudeeropdracht

We werken op kantoor, op Werkleerbedrijven en buiten. Er zijn collega’s die veel achter een computer werken en ook collega’s die juist veel in gesprek zijn, constant trainingen geven, buiten werken of op de werkvloer zijn van de Werkleerbedrijven. Daarnaast doen wij aan flexwerken. Dat betekent dat collega’s geen vaste werkplek hebben en het wisselend is op welke locatie je werkt.

 

Hoe houden we elkaar op de hoogte en via welke middelen doen we dat?

Tijdens jouw afstudeerstage ga jij:

 • De huidige situatie in kaart brengen;
 • Doelgroeponderzoek;
 • Onderzoeken welke middelen er zijn;
 • Aanbevelingen doen;
 • Implementatieplan schrijven

Van de afstudeerder verwachten wij

 • Een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Je onderzoekt welke wensen en mogelijkheden er zijn en levert uiteindelijk een plan op. Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Als je wilt kun je daarnaast ook meewerken aan lopende projecten en werkzaamheden;
 • Een relevante HBO- opleiding in richting van communicatie;
 • Zelfstandig werken;
 • Proactieve houding en flexibel om te reizen (binnen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam).

Wij bieden tijdens jouw afstudeerstage

 • Een uitdagende en leuke afstudeerplek met de benodigde begeleiding. Je kunt rekenen op een gezellig en gevarieerd team van collega’s om mee te sparren en de afstudeerstage tot een succes te volbrengen;
 • Stagevergoeding van € 307,- bruto per maand bij een volledige stageweek (36 uur);
 • Begeleiding van de communicatieadviseurs.

Stroomopwaarts helpt de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam op hun weg naar werk. Wij ondersteunen hen via ons Werkplein, ons Werkleerbedrijf en samen met maatschappelijke partners en lokale ondernemers. Wanneer werken niet of niet direct haalbaar is, bijvoorbeeld door een beperking, zorgen wij voor begeleiding, training, opleiding en financiële ondersteuning.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Chéri Kloeth, bereikbaar op

010-246 5555.

Solliciteren

Stuur dan je motivatiebrief met CV naar sollicitaties@stroomopwaarts.nl onder vermelding van afstudeeropdracht, t.b.v. team HRM t.a.v. Mandy Toutijn.