"We voelen ons nu 'echt' collega's bij gemeente Maassluis"
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

"We voelen ons nu 'echt' collega's bij gemeente Maassluis"

vrijdag 10 december 2021
Willem Meuldijk bij zijn veegwagen
Willem Meuldijk bij zijn veegwagen

Veel inwoners van Maassluis kennen John Reijmer van zijn werk als belader van de vuilniswagen. En ook zijn collega, Willem Meuldijk van de veegwagen, is voor velen een bekend gezicht. Zij werkten 23 en 27 jaar voor Stroomopwaarts en de voorloper Dukdalf. Sinds februari dit jaar zijn zij in dienst van de gemeente Maassluis.

Lees hieronder verder

 

“Twee jaar geleden kregen we nieuwe leidinggevenden. Zij regelden voor mij, John en 9 andere medewerkers van Stroomopwaarts dat we in 2021 over konden gaan naar de gemeente, aldus Willem.

Trots laten John en Willem de vuilniswagen en veegwagen zien. “Ik rijd iedere dag mijn vaste routes en gooi het vuil op de Vlaardingsedijk in de container. Het is zwaar werk omdat ik continu in mijn spiegels moet kijken en op het verkeer moet letten. Maar ik heb een muziekje op en bij warm weer zet ik de airco aan. Ik ben nooit echt alleen, want er zijn veel mensen die een praatje met mij maken. Dat is soms wel moeilijk want ik moet ook de planning halen.” Aldus Willem.  

John doet dit werk al tien jaar. “Hoe drukker de dag, hoe beter. Het grofvuil vind ik het leukste. Vaak halen we per dag twee keer zes ton op. Op andere dagen zijn het restafval en groente-, fruit- en tuinafval aan de beurt. Het komt regelmatig voor dat kinderen met hun ouders of opa’s en oma’s naar mij staan te zwaaien. Ze herkennen mij aan mijn werkkleding. Als ze mij in mijn vrije tijd tegenkomen, weten ze vaak niet meer wie ik ben.”

De twee heren voelen zich meer bij gemeente Maassluis betrokken nu ze ‘echte’ collega’s zijn. Bovendien krijgen ze nu een vuiltoeslag, waarmee zij iedere maand meer geld overhouden. Willem spaart zijn geld voor verre reizen: “Ik ben al op Bora Bora, Hawaï en in Nieuw-Zeeland geweest.” John gaat in zijn vakanties liever niet zo ver van huis.