Vlaardingse ondernemers ontvangen keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Vlaardingse ondernemers ontvangen keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’

dinsdag 30 maart 2021
Ondernemers Rob van Duijnen  van Motexion B.V en  Koos Verkade van Verkade Vlaardingen.
Ondernemers Rob van Duijnen van Motexion B.V en Koos Verkade van Verkade Vlaardingen.

Twee ondernemers Motexion B.V. en Verkade Vlaardingen ontvingen vorige week het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’. Met dit keurmerk zijn zij voorloper op het gebied van sociaal ondernemen in de regio en voegen hiermee daad bij het woord. Onlangs ondertekenden zij het convenant ‘Sociaal Werkpact MVS’ met de intentie om extra werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand op de arbeidsmarkt.

Lees hieronder verder

Inspirerende ondernemers

Ondernemer Koos Verkade van Verkade Vlaardingen, een familiebedrijf gespecialiseerd in groenwerkzaamheden, wegenbouw en groenaanleg, gelooft in de kracht van zijn medewerkers. “Zonder hun inzet en passie zijn we nergens. Iets voor je naasten over hebben en iets voor je stad terug doen.” Met deze motivatie startte hij met sociaal ondernemen. Inmiddels heeft hij een aantal jongens in vast dienstverband werken,  die voorheen niet gemakkelijk aan een baan kwamen.

De intrinsieke motivatie om iets terug te geven aan de maatschappij geldt ook voor Rob van Duijnen, directeur van Motexion B.V.. “We willen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plekje in de samenleving geven. Als je iets doet wat leuk is, dan houd je het langer vol.” Dit bedrijf is leverancier van beschermende binnenbekleding van bedrijfswagens en besteedt werk uit aan de Werkleerbedrijven van Stroomopwaarts MVS.

Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemers gaan verder dan alleen maar winst maken. Dit zijn ondernemers die met hun bedrijf graag bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en impact willen creëren in hun omgeving. “Sociaal ondernemen is meer dan alleen een intentie. Een ondernemer moet ook daadwerkelijk starten om bijvoorbeeld mensen aan een baan te krijgen. En deze ondernemers uit Vlaardingen maken het verschil in de regio”, aldus Jop Schmeitz, manager WerkgeversServicepunt Stroomopwaarts.

Keurmerk

Het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ is een initiatief van WerkgeversServicepunt Stroomopwaarts en komt voort uit het Sociaal Werkpact MVS. Het wordt verstrekt aan werkgevers die zich onderscheiden door sociaal ondernemerschap. Deze ondernemers zetten zich actief in voor extra werkgelegenheid voor kwetsbare mensen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.