Sociaal keurmerk voor Schiedamse ondernemers
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Sociaal keurmerk voor Schiedamse ondernemers

maandag 26 april 2021

Ondernemers Alulox oppervlaktetechniek en Juist! Druk & Print mogen zich per april 2021 keurmerkhouder van ‘Partner in sociaal ondernemen’ noemen. Eerder dit jaar ondertekenden de ondernemers het convenant “Sociaal Werkpact MVS”. Daarin zegden zij toe dat zij kansen bieden aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Twee kleine ondernemingen met grootse impact voor de regio. Duncan Ruseler (wethouder Schiedam) en Nicole van der Wekken (directeur Stroomopwaarts) overhandigden de keurmerk trofee.

Lees hieronder verder

Alulox oppervlaktetechniek 

De specialist op het gebied van metaalbewerking - heeft inmiddels 4 mensen aan een mooie baan geholpen. Op de werkvloer heerst een familiegevoel, waardoor het voor de kandidaten bijzonder prettig en laagdrempelig is om hier te werken. Met de komst van een nieuwe productielijn binnenkort zal de onderneming nieuwe kandidaten selecteren.

 

Juist! Druk & Print

De drukkerij is sinds 2015 een Social Enterprise geeft iedereen een eerlijke kans in hun persoonlijke groei op de werkvloer. Op dit moment zijn vier medewerkers van Stroomopwaarts gedetacheerd en worden verdere mogelijkheden bekeken om extra werkplekken te realiseren voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Keurmerk

Maatschappelijk betrokken sociale ondernemers in de regio Waterweg-Noord kunnen vanaf november 2020 het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ ontvangen. Dit keurmerk komt voort uit het Sociaal Werkpact MVS en wordt verstrekt aan werkgevers die zich op basis van criteria onderscheiden door sociaal ondernemerschap.