Oproep: melden gedupeerden toeslagaffaire
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Oproep: melden gedupeerden toeslagaffaire

dinsdag 19 januari 2021
Medewerker is in gesprek met een cliënt
Medewerker is in gesprek met een cliënt

Woont u in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam en bent u een gedupeerde van de kinderopvangtoeslag affaire van de Belastingdienst? Dan kunt u voor hulp en ondersteuning terecht bij het meldpunt gedupeerden toeslagaffaire. Dit kan hulp zijn bij schulden, wonen, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

Lees hieronder verder

Duizenden ouders werden de afgelopen jaren onterecht beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag. Zij moeten enorme bedragen terugbetalen. Daardoor raakten velen in grote problemen. De belastingdienst compenseert de ouders financieel. Maar voor wie hierdoor in de problemen is gekomen, is dat niet altijd genoeg. 

Stroomopwaarts start namens de gemeente Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het meldpunt gedupeerden toeslagaffaire. Het team helpt u met het vinden van de juiste hulp en ondersteuning bij uw problemen. Bijvoorbeeld hulp rondom schulden, wonen, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen. 

Meldpunt gedupeerden 

Wie de getroffen gezinnen zijn, is bij de gemeenten en Stroomopwaarts niet bekend. De Belastingdienst mag deze gegevens niet doorsturen. Dat betekent dat wij helaas niet persoonlijk contact kunnen opnemen met de getroffen gezinnen. Update 22/01/2021: De Belastingdienst mag ons gegevens gaan doorsturen. Dit zijn alleen de gezinnen die zichzelf hebben gemeld voor een brief. Wij roepen u dus nog steeds op om zich bij ons te melden. 

 

Woont u in de gemeente Maassluis, Vlaardingen of Schiedam en bent u door de toeslagenaffaire in (financiële) problemen geraakt? Neem dan contact op met Stroomopwaarts. Dit kan door:

  • een e-mail te sturen naar het e-mailadres meldpunt-toeslagen@stroomopwaarts.nl, of
     
  • belt u liever? Geef dan uw naam, e-mailadres en telefoonnummer door. Wij nemen dan contact met u op. Het telefoonnummer is 010 246 55 55 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 tot 16.30 uur).

 

De laatste informatie vindt u op de pagina meldpunt gedupeerden toeslagaffaire