Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

“Liever dit dan hamburgers inpakken”

dinsdag 17 september 2024
Libby aan het werk bij EHF Production.
Libby aan het werk bij EHF Production.

Libby en Zebulon werkten bij de HACCP-afdeling toen ze de vraag kregen of ze bij EHF Production in Capelle aan den IJssel wilden komen werken. “Ik werd bij Martje (leidinggevende) op het matje geroepen en zei meteen ‘ja’” grapt Zebulon. “Ik dacht er eigenlijk niet eens over na. Gelukkig viel het goed mee.” Libby wilde al lang een andere uitdaging. “Ik vond het eerst wel een klein beetje eng. Hoe zou het lopen met allemaal nieuwe mensen? Maar het is zo leuk dat ik hier wil blijven.”

Lees hieronder verder

Bij EHF Production maken en verpakken ze producten als multivitaminen, eiwitten en andere pillen en poeders die goed zijn voor je gezondheid. Deze producten leveren ze al 20 jaar aan veel kleine klanten, zoals sportcoaches en therapeuten. En binnenkort ook aan de drogisterijen van DA. Het bedrijf verhuisde begin mei naar een veel groter pand. “Hier kunnen we meer opdrachten verwerken”, zegt Marcella Rietveld van EHF Production. “Maar daar zijn wel extra mensen voor nodig. Vandaar dat we vroegen of Stroomopwaarts ons kon helpen.”

Veel verschillende producten

“Wij hebben hier heel veel verschillende producten”, legt Marcella uit. “Alles moet net weer anders verpakt worden. Wij vinden het heel belangrijk dat onze producten er netjes uitzien voor onze klanten. Eerst besteedden we het werk uit aan het Werkleerbedrijf. Maar we hebben zulke lastige eisen, dat dat niet werkte. Alleen als we de producten zelf zien, kunnen we goed aangeven hoe we het willen hebben. Vandaar dat we hier nu drie medewerkers van Stroomopwaarts hebben. Naast Libby en Zebulon, werkt ook Selsio hier.”

Spel

“Ik weeg pillen af en doe ze in de potjes”, vertelt Libby. “Daarna doe ik de dekseltjes erop en plaats ik de potjes op de loopband. Daar is een speciale machine die ze sealt. En daarna zorg ik ervoor dat de houdbaarheidsdatum op de potjes komt. We hebben hier steeds andere producten. Samen met een of twee collega’s doe ik alle handelingen. De collega’s zijn gelukkig heel gezellig. Vandaag sta ik met Gene en heb ik al veel gelachen.” Libby werkt nu 11 weken bij de productie. Al telt ze zelf de weken niet. Dat doet Zebulon voor haar. Hij werkt zelf inmiddels 9 weken in het magazijn, samen met Selsio. Daar verpakken ze de pakketten die naar de sportcoaches worden gestuurd. “We vouwen dozen, pakken ze in en doen de deksels erop. Daarna doen we er folie overheen. Omdat er veel verschillende producten zijn, is het nooit saai. Alles moet net weer even anders. Selsio en ik vinden het leuk om iets snel af te krijgen. Niet dat het per se snel moet, maar we maken er zelf een spel van. Steeds kijken we hoe we het werk samen handiger kunnen doen. Dat is voor ons een uitdaging.”

Maatje

Vanaf het begin hebben Libby, Zebulon en Selsio alle drie een maatje die ze begeleidt. “De maatjes zijn vaste collega’s die hier al tijden werken”, legt werkleider Levi uit. “Omdat we kwaliteit zo belangrijk vinden, controleren we elkaars werk en helpen we elkaar. Voordat de medewerkers van Stroomopwaarts hier kwamen was er best wat paniek. Er was zoveel drukte. Samen kunnen we gelukkig goede stappen zetten. Na een paar dagen wisten we al dat we deze medewerkers willen houden. We dagen ze best uit, maar ze werken in alle processen mee. En alle drie doen ze wat ze het leukste vinden. Voor Libby is dat de productie. Voor de andere twee is dat het magazijn.”   

Libby en Zebulon zijn het erover eens dat het leuk is om producten in te pakken die gezond voor je zijn. “Zelf kies ik in mijn leven voor een mix tussen gezond en minder gezond”, zegt Zebulon. Ik drink graag kruidenthee, eet noten en slik multivitaminen. Maar ik eet ook graag af en toe een broodje mexicano. Ik sta wel achter de producten die ik inpak. Ik doe liever dit dan de hele dag hamburgers inpakken”