Ieder kind mag meedoen
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Ieder kind mag meedoen

donderdag 15 april 2021

Het aantal kinderen dat opgroeit in armoede is fors. In Maassluis, Vlaardingen en Schiedam ligt dit percentage nog hoger dan in andere gemeenten. Een op de zeven huishoudens leeft hier van een laag inkomen. Kinderen uit een arm gezin krijgen vaak te maken met uitsluiting. Dit leidt tot stress, schaamte en minder goede schoolresultaten. Gelukkig zijn er verschillende regelingen, zodat ieder kind zijn talenten kan ontwikkelen.

Lees hieronder verder

Ieder kind verdient het om mee te doen. Om onbezorgd kind te zijn, naar feestjes te kunnen en te ontdekken waar hij goed in is. Bijvoorbeeld door samen te sporten of muziek te maken. Door kansen te krijgen op en buiten school. Met vallen en opstaan eigen talenten ontdekken, dat gun je ieder kind!

Uw kind doet mee!

Daarom biedt Stroomopwaarts verschillende regelingen aan voor inwoners met een laag inkomen. Wist u bijvoorbeeld dat u geld kunt krijgen voor muzieklessen voor uw kind? Of voor het lidmaatschap van een sportclub, voor zwemlessen of schoolspullen? Ook is het mogelijk een fiets, laptop of computer te krijgen voor uw kind. Of een verjaardagsbox, zodat u uw kind toch kunt verrassen. En wat dacht u van de Rotterdampas, waarmee u gratis allemaal leuke dingen kunt ondernemen met uw gezin? Op www.stroomopwaarts.nl/kinderen ziet u welke regelingen er zijn. U berekent er gemakkelijk waar u recht op heeft.

Hulp bij uw aanvraag

Wilt u voor uw kinderen een aanvraag indienen, maar komt u er niet uit? De medewerkers van de Formulierenbrigade van Stroomopwaarts helpen u graag verder. Kijk voor de openingstijden op de pagina van de Formulierenbrigade.