“De bedrijfstrots onder onze medewerkers is gestegen”
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

“De bedrijfstrots onder onze medewerkers is gestegen”

maandag 08 november 2021

“Als ondernemer heb je een sociale verantwoordelijkheid”, vindt Bert Vormeer van ADC Vanderheym in Schiedam. Toen het bedrijf een aanbesteding won met een social returnverplichting, stond hij daar direct positief tegenover. “Ik nam contact op met Stroomopwaarts om te zien wat de mogelijkheden zijn. De druk is bij ons best hoog. Dagelijks gaan er vrachten print- en drukwerk de deur uit. Tachtig procent van de opdrachten moet binnen 24 uur worden afgeleverd. Dat moet je aankunnen. Gelukkig zorgde Stroomopwaarts voor een hele goede match.”

Het grafische bedrijf ADC Vanderheym maakt onderdeel uit van ADC Nederland bv. De laatste jaren maakte het een enorme groei door. “We zijn continu op zoek naar mensen met een grafische achtergrond”, vertelt Vormeer. “Sinds het Grafisch Lyceum de vakopleiding een aantal jaar geleden stopzette, leiden we mensen zelf op. Ik dacht er niet eerder aan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. De twee medewerkers die hier via Stroomopwaarts zijn gekomen, bevallen zo goed dat ze sinds de zomer een contract bij ons hebben. Samen met Stroomopwaarts kijken we naar de mogelijkheden om verder uit te breiden. Ook zijn we in gesprek om werk uit te besteden. We maken bijvoorbeeld gepersonaliseerde spellen, die ingepakt moeten worden. Soms zijn dat er wel duizend. Het zou mooi zijn als de medewerkers van het Werkleerbedrijf dat voor ons kunnen doen.”

Extra gemotiveerd

De klanten van ADC Vanderheym zitten door heel Nederland. Het bedrijf levert onder meer aan (hoge)scholen, universiteiten, de industrie, overheden en semioverheden. “Ik ben er blij mee dat overheden en semioverheden social return meenemen in hun aanbestedingen”, zegt Vormeer. “Het is leuk om als onderneming mensen in het zonnetje te kunnen zetten die in de schaduw stonden en waarbij het licht uit was. Bovendien is de bedrijfstrots onder onze medewerkers erdoor gestegen. Zij zien dat ons bedrijf meer is dan alleen een werkgever.”    

Op 23 september ontving ADC Vanderheym het Keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’. “Voor ons is het de kers op de taart”, aldus Vormeer. “De medewerkers die via Stroomopwaarts zijn binnengekomen, staan door hun achtergrond anders in de arbeidsrelatie. Zij zijn extra gemotiveerd om deze kans aan te grijpen. Daardoor pakt de samenwerking heel goed uit.”