Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Onze hulp op weg naar werk

Wanneer het u niet lukt om zelfstandig werk te vinden, kunt u Stroomopwaarts om hulp vragen. We kijken wat uw mogelijkheden zijn. Met begeleiding en training gaan we samen op weg naar werk. Denk aan hulp bij het maken van uw cv, het versturen van sollicitaties, het volgen van taalles,  een opleiding of het opbouwen van een werkritme.

Als u geen werk heeft, heeft u waarschijnlijk ook geen of te weinig inkomen om van rond te komen. Daarom start onze hulp bij het aanvragen van een bijstandsuitkering. Zodra u de aanvraag heeft ingediend, gaan we direct aan de slag: 

  • U wordt uitgenodigd voor een kennismaking en werkgesprek. Deze afspraak heeft u binnen vijf werkdagen na uw aanvraag.
  • Indien u direct aan de slag kan, spreekt u gelijk na het werkgesprek een medewerker van Werkstroom. 
  • U volgt twee en een halve week het assessment
  • U start met uw Werkleertraject 

Het Werkloket
Dé plek waar u elke week zonder afspraak langs kunt komen als u op zoek bent naar werk. Stroomopwaarts helpt bij het beantwoorden van alle vragen rondom werk of biedt u hulp bij het solliciteren. 'Samen kijken we naar werk wat bij u past'.

Iedereen die wil werken (óók met een arbeidsuitdaging) is welkom.

Openingstijden
Het Werkloket Stroomopwaarts is elke donderdag van 10:00 tot 11:00 uur open op de Broersvest in Schiedam, het Werkplein in Vlaardingen en op het werkleerbedrijf in Maassluis.

  • Werkloket Schiedam: Broersvest 110
  • Werkloket Vlaardingen: George Stephensonweg 43
  • Werkloket Maassluis: Industrieweg 106

 

Over uw route naar werk

Wanneer wij uw aanvraag voor een bijstandsuitkering hebben ontvangen, gaan wij nakijken of u recht heeft op een uitkering. In de tussentijd wordt u uitgenodigd voor een werkgesprek. 

Dit gesprek gaat niet over uw uitkering, maar over werk. Tijdens dit gesprek spreekt u met een werkconsulent. Er wordt gekeken naar:

  • Heeft u een cv? En klopt deze nog?
  • Wat voor werk heeft u in het verleden gedaan?
  • Hoeveel sollicitaties heeft u opgestuurd in de afgelopen periode?

 

Na dit gesprek heeft u gelijk een gesprek met werkstroom en/of start u binnen een week met het assessment. Wat is Werkstroom en het assessment? Dat leest u in de vragen hieronder.

Bij Stroomopwaarts volgt u twee weken een assessment. U werkt mee in de praktijk van het Werkleerbedrijf. We kijken naar:

  • Over welke werkvaardigheden beschikt u al?
  • Heeft u een training of opleiding nodig?
  • Houdt u zich aan werkafspraken
  • Past u zich gemakkelijk aan een werkritme aan?

Dit zijn allemaal vragen waar het assessment een antwoord op geeft.

 

Wat is het doel van het assessment?

Het assessment is bedoeld om met elkaar te beoordelen wat u nodig heeft om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. De medewerker van het assessment adviseert u hierin. Tijdens het assessment kijken we ook naar uw cv. Ons Open Leerwerkcentrum biedt ondersteuning bij het schrijven van sollicitatiebrieven, het opstellen van een cv of het zoeken naar vacatures. Bekijk de locaties en openingstijden van de Open Leerwerkcentra.

Team Werkstroom is een samenwerking tussen Stroomopwaarts en Randstad. Samen helpen zij inwoners die klaar zijn om aan het werk te gaan aan een betaalde baan. Het team zoekt actief naar vacatures voor de werkzoekenden. 

Bij Werkstroom wordt u binnen drie maanden begeleid naar werk. Wanneer de kandidaat werk heeft gevonden, blijft Werkstroom gedurende zes maanden in contact met de kandidaat. Zij kunnen de kandidaat advies geven en vragen beantwoorden. 

Bij een matchsessie voeren kandidaten gesprekken met team werkstroom (matchmakers). Deze matchmakers zijn op de hoogte van de nieuwste vacatures en staan in contact met bedrijven die op zoek zijn naar medewerkers.  Zij kijken of er voor u een passende baan is en wat uw volgende stap is. Dat kan zijn:

  • U gaat drie maanden actief op zoek naar betaald werk. De medewerker van team werkstroom helpt u daarbij. 
  • U  krijgt een vervolggesprek. Hierin maakt u afspraken,  bijvoorbeeld het maken van een passend cv voor een bepaalde vacature.
  • Bent u toch nog niet klaar voor betaald werk? Bijvoorbeeld omdat uw schulden nog niet op orde zijn of er nog geen kinderopvang geregeld is? Dan gaat u eerst met een werkconsulent aan de slag om deze zaken te regelen.

Het Werkleertraject is een werkervaringsplek binnen Stroomopwaarts of bij een ondernemer. Het traject is bedoeld om u werkvaardigheden (verder) te ontwikkelen. Hiermee vergroot u de kans op het vinden van een betaald werk.

Soms volgt u op advies van uw werkconsulent een vakopleiding. Bijvoorbeeld een cursus heftruckchauffeur, een VCA-cursus (veiligheid) of een cursus sociale hygiëne (schoonmaker).

Wat is de duur van een Werkleertraject?

Het traject duurt drie tot zes maanden.  Vindt u eerder betaald werk? Dan stopt het Werkleertraject. Lukt het niet om binnen zes maanden werk te vinden? Dan gaat u een vervolgtraject in. 

Wat zijn mijn werkuren?

Uw werkconsulent bepaalt uw werkuren. Dit is maximaal twintig uur per week. 

Uw route naar werk is anders. Lees meer op de pagina ik ben jonger dan 27.

Het Werkplein is dé locatie waar alles rondom het starten met werken samenkomt. Hier heeft u uw werkgesprekken, vindt u de nieuwste vacatures, solliciteert u direct achter een computer en kunt u met uitzendbureaus en werkgevers spreken. Lees meer over het Werklein.

Heeft u geen recht op een uitkering en wilt u graag werken? Bij het Open Leerwerkcentrum kunt u hulp krijgen bij het schrijven van sollicitatiebrieven, het opstellen van een cv of het zoeken naar vacatures. Lees meer over het Open Leerwerkcentrum.

Elke dinsdag is er een matchsessie op onze locatie aan de George Stephensonweg. Ook als u geen bijstandsuitkering heeft, kunt u langskomen. Neem een recent cv mee. 

Bijstand is het vangnet van de sociale zekerheid in Nederland. Stroomopwaarts regelt dit voor de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Als u geen of een te laag inkomen heeft om van te leven, kunt u een aanvraag doen voor een bijstandsuitkering. Dit is een uitkering waarmee noodzakelijke kosten worden betaald. Noodzakelijke kosten zijn eten en drinken, de huur, gas, water en licht en de ziektenkostenverzekering. Lees hierover meer op de pagina bijstand.

U wilt weer zelf in uw inkomen voorzien en aan de slag gaan. Wanneer u jonge kinderen (tot 13 jaar) heeft, is het belangrijk hen al voordat u werk vindt in te schrijven voor kinderopvang.

 

Wanneer schrijf ik mijn kind in voor kinderopvang?

Als er niemand thuis is om voor de kinderen te zorgen, regelt u zelf bijtijds de opvang. Vanaf het moment dat u zwanger bent, kunt u uw kind al inschrijven.

Hoe vind ik geschikte kinderopvang?

Op de website kinderopvang.org typt u uw woonplaats in. U ziet meteen de opvang bij u in de buurt. Houd er rekening mee dat u alleen een vergoeding via de belastingdienst ontvangt als de kinderopvangorganisatie geregistreerd is bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

Het doel van Stroomopwaarts is om inwoners uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam te ondersteunen, zodat zij zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Dat doen wij vanuit wetten en regels. Vanuit deze wetten en regels maken wij beleid. Hierin staat wat wij doen.

In de samenvatting van de beleidsregels over re-integratie staat in het kort wat wij doen, wat van u verwacht wordt en welke middelen we kunnen inzetten op uw weg naar werk

Het leukste is het contact met cliënten

Orhan kwam door een medische aandoening in de bijstand terecht. Via Stroomopwaarts kwam hij in contact met Gom ZorgSupport, waar hij nu met veel...

Lees het hele verhaal
Naar alle verhalen