Zoek

Kan ik vrijwilligerswerk doen?

Als het u nog niet lukt om betaald werk te vinden, dan kan vrijwilligerswerk een goede eerste stap zijn. Betaald werk gaat altijd voor, maar als dat nog niet lukt kunt u met vrijwilligerswerk werkervaring opdoen. En hierdoor legt u nieuwe contacten en u doet iets terug voor de samenleving.  Misschien komt u zelfs in aanmerking voor een premie vrijwilligerswerk van € 250 per jaar. 

Bent u 27 jaar of ouder en heeft u minimaal zes maanden achter elkaar per jaar en minstens acht uur per week vrijwilligerswerk gedaan? Dan kunt u een vrijwilligerspremie krijgen van € 250,- per jaar. Hiervoor heeft u een getekende overeenkomst nodig van een erkende organisatie, zoals een bibliotheek, sportclub of vereniging. Als u bij meerdere organisaties vrijwilligerswerk doet, dan kunt u de uren bij elkaar optellen.

De vrijwilligerspremie heeft geen gevolgen voor uw uitkering. 

Wanneer u nog niet in staat bent om een eigen inkomen te verdienen, kan vrijwilligerswerk een opstap zijn naar betaald werk. U bespreekt de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen eerst samen met uw werkconsulent.
Bent u al vrijwilliger en ontvangt u een uitkering van Stroomopwaarts? Geef dit zo snel mogelijk aan uw werkconsulent door. Betaald werk of een Werkleertraject gaan altijd voor vrijwilligerswerk. 

U vraagt de vrijwilligerspremie eenvoudig aan met het aanvraagformulier vrijwilligerspremie. Vergeet niet om uw contactpersoon bij de vrijwilligersorganisatie ook te laten tekenen!  

U kunt het ingevulde formulier met bewijsstukken (kopie vrijwilligersovereenkomst) opsturen of afgeven. 


Per post:

Stroomopwaarts MVS
Postbus 205
3140 AE Maassluis
 

Of inleveren bij de Formulierenbrigade. Bekijk locaties en openingstijden van de Formulierenbrigade.

Op internet vindt u verschillende websites met vacatures voor vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld in

Het leukste is het contact met cliënten

Het leukste is het contact met cliënten

Orhan kwam door een medische aandoening in de bijstand terecht. Via Stroomopwaarts kwam hij in contact met Gom ZorgSupport, waar hij nu met veel...

Lees het hele verhaal
Naar alle verhalen