Werkleerbedrijf Stroomopwaarts digitaliseert

Het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts MVS is recent gestart met een nieuwe afdeling die gespecialiseerd is met het digitaliseren van bestanden. Deze nieuwe afdeling kan met name veel betekenen voor overheidsinstanties, verzekeraars, notarissen, advocaten, ziekenhuizen, zorginstellingen en grote bedrijven.

 In de beginperiode zullen er naar verwachting zo’n vijf tot tien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag gaan bij de afdeling Digitalisering. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met  John Starre, accountmanager Werkleerbedrijf Stroomopwaarts: 06 5155 0517.

Partnership

Om de nieuwe tak van dienst goed in de markt te zetten, is Stroomopwaarts een partnership aangegaan met DigiWerkt uit Deventer. Deze organisatie helpt het Werkleerbedrijf in de opstartfase.  Met de ontwikkeling van de nieuwe afdeling speelt Stroomopwaarts in op de trend dat steeds meer ondernemingen hun documenten laten digitaliseren. “Vervolgens hebben wij onderzocht of we konden aanhaken bij deze ontwikkeling”, zegt John Starre, accountmanager van het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts.  

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

“We signaleren namelijk dat het bedrijfsleven in toenemende mate zoekt naar een goede manier om invulling te kunnen geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast is er dus een groeiende behoefte aan mensen die kunnen digitaliseren. Wij hebben diverse mensen in huis die zeer nauwkeurig werken, zich goed kunnen concentreren gedurende lange tijd en een grote affiniteit met techniek hebben.  Met de juiste training en begeleiding kunnen zij organisaties uitstekend helpen bij het inrichten van een gestructureerde digitale werkomgeving”, aldus John.

Statische en dynamische archieven

Maar de afdeling Digitalisering richt zich niet alleen op het verwerken van de statische archieven. Bedrijven kunnen ook bij Stroomopwaarts aankloppen voor het bijhouden van hun dynamische archieven. Denk bijvoorbeeld aan personeelsdossiers waar dagelijks informatie aan moet worden toegevoegd. “Digitaal documentbeheer is een specialisme waar veel behoefte aan is”, vat de accountmanager samen.  “We zijn er trots op dat we het bedrijfsleven in onze regio ook op dit vlak van dienst kunnen zijn. “ 

Uitgelicht