Ruim 20 mensen gestart in nieuwe kringloopwinkel Maassluis

Desiree Curfs (directeur Stroomopwaarts) en Sjoerd Kuiper (Wethouder gemeente Maassluis) hebben de nieuwe kringloopwinkel van Rataplan in Maassluis geopend. De nieuwe winkel biedt meerdere banen voor mensen met een arbeidsbeperking of bijstandsuitkering.

Op donderdag 28 maart hebben Desiree Curfs en Wethouder Sjoerd Kuiper de kringloopwinkel, dichtbij het Werkleerbedrijf, geopend. De winkel biedt spullen een tweede leven waardoor het milieu bespaard wordt. Denk aan kleingoed, kleding, witgoed en meubels. Voor mensen met een klein budget, biedt de kringloopwinkel vaak uitkomst om tegen lagere kosten spullen te kopen. Waar productgebruik niet meer mogelijk is, wordt er overgegaan op materiaalhergebruik.

 

Kans voor werkzoekenden

Een belangrijk doel van Rataplan is het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. RataPlan en Stroomopwaarts werken al jaren samen vanwege de andere vestigingen in de regio. Ook voor Maassluis gaat Stroomopwaarts de vacatures invullen. Desiree Curfs over de samenwerking: “Rataplan is een fantastische werkgever en een voorbeeld voor sociaal ondernemers. Niet alleen spullen krijgen een tweede kans, maar ook onze cliënten! Samen doen we aan maximale inclusie.”. Denk hierbij aan banen voor sorteermedewerkers, magazijn-, horeca- en kassamedewerkers, een chauffeur en een bijrijder.

 

Kringloopwinkel Rataplan Maassluis

De winkel is gevestigd aan de Industrieweg 30–48 in Maassluis. Bekijk de openingstijden op de website van Rataplan.

Uitgelicht