Spelregels bijstandsuitkering

Hebt u een bijstandsuitkering of heeft u een uitkering aangevraagd? Dan horen daar spelregels bij. Als u zich niet aan deze regels houdt dan kan Stroomopwaarts uw uitkering verlagen of zelfs stoppen.

Wat u moet weten

Identificeren

U moet zich bij ieder contact met Stroomopwaarts kunnen identificeren. Neem dus altijd een geldig paspoort of identiteitskaart mee. 

Zoek actief naar werk

De uitkering die u krijgt is een tijdelijke oplossing. Het is de bedoeling dat u zo snel mogelijk zelf uw inkomen verdient. Daarom verwachten we van u dat u er alles aan doet om snel werk te vinden.

voorbeeld sollicitatiebrief

De hoogte van de uitkering

De hoogte van de bijstandsuitkering is afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden, mogelijkheden en middelen.

Betaaldata uitkering

Stroomopwaarts betaalt de uitkeringen in de drie gemeenten op hetzelfde moment. Uw uitkering staat op vaste data op uw rekening.

Wijzigingen doorgeven

Zorg dat uw gegevens bij Stroomopwaarts altijd kloppen. Geef wijzigingen binnen 1 week aan Stroomopwaarts door. Zo voorkomt u een boete. Lees welke wijzigingen en op welke manier u een wijziging moet doorgeven.

2 figuren voor een huis

Verblijf in het buitenland

Heeft u een uitkering van Stroomopwaarts dan kunt u niet zomaar naar het buitenland gaan. U heeft dan toestemming nodig. Lever hiervoor 3 weken voor vertrek het aanvraagformulier  ‘Verblijf in het buitenland’ (pdf, 130kB) in. Lees meer over verblijf in het buitenland.

Uitgelicht