Schuldhulpverlening

Wanneer u uw eigen financiën niet op orde kunt houden en in financiële problemen komt, kan Stroomopwaarts u helpen. U kunt bellen met een medewerker van team Schuldhulpverlening via telefoonnummer (010) 246 5555. Zijn de medewerkers van Schuldhulpverlening op het tijdstip van uw telefoontje in gesprek, dan kunt u uw telefoonnummer achterlaten bij de telefoniste en wordt u binnen 24 uur teruggebeld.

Hoe werkt het?

  • De consulent schuldhulpverlening bepaalt welke schuldhulpverlening u kunt gebruiken.
  • Uw geldzorgen verdwijnen niet in een handomdraai. Daar moet u wel wat voor doen.
  • Wanneer u als zelfstandige uw onderneming nog niet hebt beëindigd, kunt u niet gebruik maken van alle instrumenten van schuldhulpverlening van Stroomopwaarts. Neem in dit geval contact op met team schuldhulpverlening en vraag naar de mogelijkheden.

Kosten

Aan schuldhulpverlening door Stroomopwaarts zijn geen kosten verbonden.

Waar kunt u terecht?

Voor meer informatie kunt u de veel gestelde vragen bekijken of contact opnemen via telefoonnummer (010) 246 5555. U kunt ook een mail sturen via shv@stroomopwaarts.nl.

Op www.zelfjeschuldenregelen.nl vindt u voorbeeldbrieven en adviezen over hoe u zelf uw schulden kunt proberen op te lossen.

Staat uw huis ‘onder water’, heeft u een hypotheekachterstand of heeft u als huisbezitter te maken met financiële problemen? www.huisonderwater.eu biedt hulp bij het in kaart brengen van uw situatie, zodat u kunt bepalen of het noodzakelijk is om actie te ondernemen.

Hoe lang duurt het?

  • Regulier: maximaal 4 weken.
  • Dreigende situatie (o.a. gedwongen woningontruiming, beëindiging van de levering van gas, elektriciteit of water): maximaal 3 werkdagen.

Uitgelicht